Bursa Test ve Yapı Laboratuvarı

Bursa Asfalt

Asfalt fiyatları birçok nedene bağlı olarak farklılık gösterir. Genel geçer bir fiyat söz konusu değildir. Bu yazımızda Asfalt fiyatları, Asfalt çeşitleri ve hangi asfalt çeşidi nerede kullanılır, 1 ton asfalt ne kadar yer kaplar ve asfalt m2 fiyatları nasıl hesaplanır sorularına cevap vereceğiz. Aşağıda verdiğimiz asfalt çeşitleri ve Asfalt tonaj fiyatları 17.05.2022 tarihinde Bursa merkez asfalt fiyatları olarak geçerli fiyatlardır. Ayrıca bu fiyatlar KDV hariç, plent altı, yani fabrika teslim fiyatları olup, nakliye, uygulama ve diğer ek giderler hariçtir.

Asfalt fiyatları hakkında tüm merak ettiklerinizi bize sorabilirsiniz. Bursa Asfalt, ister 100 m2’lik ister 10000 m2’lik alan olsun, tüm projeleriniz için ücretsiz bir şekilde keşif yapıp, size yapılması gereken en doğru uygulama hakkında bilgi verir. İstek, soru ve teklif talepleriniz için iletişim formumuzu doldurarak talebinizi iletebilir, bilgi@bursatest.com’a mail atabilir, ya da Whatsapp’tan 0 (531) 461 61 94 – 0 (542) 286 81 28 numaralarından bize yazabilirsiniz veya arayabilirsiniz. Tüm talepleriniz en kısa sürede değerlendirilerek tarafınıza dönüş yapılır.

Bitümlü Temel Asfalt 
Ton fiyatı: 775,00 TL

Bitümlü temel asfalt, genellikle bağlayıcısız granüllerden oluşan ve sıcak olarak uygulanır. Trafik yoğunluğuna ve yükünü bağlı olarak yapılan bu tabaka ortalama 7 ile 16 cm kalınlıkta olmaktadır. Bu tabakan sonra binder ve aşınma asfaltı tabakaları kaplanmaktadır. Yeni açılan ve henüz bir temel sahip olmayan tüm yollarda kullanılmaktadır. Finisher ile serilir, silindir ile sıkıştırılır.

Binder Asfalt
Ton fiyatı: 769,00 TL

Binder asfalt tabakasının diğer bir adı da asfalt betonudur. Bitümlü temel tabaksının üzerine uygulanır. Yaygın olarak 5-7 cm kalınlığında uygulanır. Eğer zemin eski asfalt ya da eski beton değilse mutlaka binder tabakası kullanılmalıdır. Burada amaç, aşınma tabakasını sağlam bir temel üzerine inşa etmek. Toprak bir zemine direkt aşınma asfaltı uygulandığında uzun ömürlü olmayacaktır. Fakat eskimiş beton veya asfalt zeminler yeterince oturmuş olduğu için bu gibi zeminlere binder kaplanmasına gerek yoktur. Alanın büyüklüğüne göre finisher yardımıyla ya da bobcat ile dağıtılarak ve çelik mastarlarla düzeltilip silindiraj yapılır.

Aşınma Asfaltı Tip 1
Ton fiyatı: 820,00 TL

Tip 1 aşınma asfaltı, en üst tabakadır. Genellikle 5 cm kalınlığında serilir. Malzemenin fiziksel ve kimyasal özellikleri ile İçerdiği bileşenler sayesinde yüksek mukavemete sahiptir. Taş tane ölçüleri 15-19 mm çapındadır. Yüksek tonajlı araçların geçtiği ve yoğun trafiğe sahip yolların olmazsa olmaz son tabaka asfalt betonudur. Asfalt serim makineleri ile serim yapıldıktan sonra yine asfalt silindiri ile sıkıştırılması yapılır. 

Aşınma Asfaltı Tip 2
Ton fiyatı: 845,00 TL

Tip 2 aşınma asfaltı, genellikle hafif trafik koşullarına uygun alanlarda uygulanır. Kapalı ve açık otomobil otoparkları, yürüyüş yolları, kaldırımlar, site çevresi, fabrika sahaları, spor sahaları gibi alanlarda kullanılır. Taş tane ölçüleri 12-15 mm çapa sahip olup, yüksek oranda bitüm içeren ve diğer agregalar ile birlikte yüksek dayanıma sahip son katmandır.

Aşınma Asfaltı Tip 0
Ton fiyatı: 975,00 TL

Tip 0 aşınma asfaltı, taş tane ölçülerinin en büyüğü 5 mm çapındadır. Bitüm, filler malzeme ve diğer katkıların toplamından oluşan son kat aşınma asfaltıdır. Ağırlıklı olarak desen ve renk verilmek istenen alanlara uygulanır. Basket sahaları, tenis kortları, yürüyüş yolları, okul bahçeleri gibi araç trafiği olmayan sadece insan trafiği için tahsis edilmiş alanlarda kullanılır. Uygulaması titizlik gerektiren bir iştir. Geniş alanlarda finisher yardımı ile serilir. Fakat spor sahalarında su birikmesinin önüne geçmek için finisher kullanılması doğru değildir. Bobcat yardımıyla asfalt dağıtıldıktan sonra çelik mastarlar ve anolar ile serim yapılmalıdır. Nivelman ile akar kodu alındıktan sonra serim yapılmalıdır. Tip 0 asfalt, genelikle üzerinde desen ve boya yapılacak alanlar için kullanılmaktadır. .

Emülsiyon Crs-1
Ton fiyatı: 11.950,00 TL

Emülsiyon, bitümden elde edilen ve astar katmanı olarak kullanılan bağlayıcı, yapıştırıcı özelliği olan bir malzemedir. 50 ile 80 santigrat derece arasında uygulanır. Asfalt distribütörü, püskürtme makineleri ya da serpme yoluyla uygulanır. Eski katman ile yeni katmanın birleşmesini sağlar. Örneğin eski beton bir zemine asfalt atılmadan önce mutlaka emülsiyon atılmalıdır.


Asfalt m2 Fiyatları

1 ton asfalt ne kadar yer kaplar? Yukarıda asfalt fiyatlarını verdik. Şimdi de bir proje için ne kadar asfalta ihtiyaç vardır onu öğrenelim. 1 ton asfalt, 15 cm kalınlıkta 26 metrekarelik bir alanı kaplar.

Örneğin, 100 metrekare bir bahçeniz var. 5 cm kalınlıkta asfalt atmak istiyorsunuz. Yapmanız gereken, yerin m2 cinsinden değeri ile asfalt kalınlığının cm cinsinden çarpılarak çıkan sonucun 2,4 asfalt yoğunluğu ile çarpılması.

Rakamsal olarak şöyle: 100 m2 x 5 cm x 2,4 asfalt yoğunluğu = 1200 ton / 100 = 12 ton

Ya da: 100 m2 x 0,05 cm x 2,4 asfalt yoğunluğu = 12 ton


Asfalt Ton Fiyatları Neye Göre Değişir?

1) Asfalt fiyatlarına etki eden temel neden petrol fiyatlarıdır. Petrol fiyatlarında meydana gelen dalgalanmalar asfalt fiyatlarını direkt etkiler.

2) İkinci maddemiz asfalt kalitesidir. Birçok kalitede asfalt mevcuttur. (Aşağıda asfalt çeşitleri ve kalitesi hakkında detaylı bilgi verilecektir. )

3) Asfalt uygulaması yapılacak alanın asfalt fabrikasına olan uzaklığı ya da yakınlığı nakliyeden dolayı fiyat farkı otaya çıkacaktır.

4) İstenen tonaja göre de fiyat farkı ortaya çıkmaktadır. Örneğin 50 ton asfalt siparişi ile 1000 ton asfalt siparişi aynı fiyat üzerinden satılmaz. Tonaj arttıkça indirim oranı da artıyor.

5) Asfaltın kalınlığı. Zeminin sağlamlığına göre serilecek asfalt kalınlığı 5 ile 15 cm arasında değişmektedir. Bu da fiyatı 3 kat düşürmek ya da artırmak demektir.

6) Diğer bir madde, kalite farkıdır. İşçilik kalitesi, şartnamelere uygun serim ve sıkıştırma, SGK, İSG vb. diğer tedbir ve sorumluluklarını yerine getirilmesidir. Bunları eksiksiz yerine getiren asfalt firmaları, diğer firmalara oranla asfalt fiyat teklifleri biraz daha pahalı kalıyor.

7) Asfalt uygulaması yapılacak alanın uygunluğu. Örneğin kapalı bir otoparka asfalt atılacaksa burada çalışma zorluğu, bazı makinelerin çalıştırılamaması nedeniyle biraz fiyat farkı oluşur.

8) Asfalta desen verilmesi veya boyanması. Otopark çizgileri veya çeşitli şekillerin ( koşu yolu, engelli parkı, bisiklet yolu, belediye logosu ) boya ile yapılması.

9) Yeni bir yol açılması ve dolgu yapıldıktan sonra asfalt uygulanması. Asfalt kaplama aşamasına gelene kadar ki maliyetler ekstra olarak bir projenin fiyatını artırır.

10) Eski asfaltın kazınması. Eski asfaltın kazıma makinesi ile kazınması ardından asfalt yapılması ek bir maliyet getirir.

Asfalt Çeşitleri

Gözenekli Asfalt

Gözenekli asfalt çevre dostu bir asfaltlama çözümüdür ve EPA’nın en iyi uygulaması olan asfaltlama, onu bir sonraki projenizde kullanmak ticari vergi avantajları bile sağlayabilir. “Gözenekli” terimi, asfalt malzemesinde yağmur suyunu yönetmek için çevre dostu bir yol sağlayan küçük delikler olduğu gerçeğini ifade eder. Su, doğal su temizleme işlemlerinden geçirildiği yerin altındaki toprağa gider. Ücretsiz broşürümüzü indirerek geçirgen ve gözenekli asfalt arasındaki farkı öğrenin.


Soğuk Karışım Asfalt

Soğuk karışım asfalt, soğuk havalarda yumuşak kalır ve suyu itmeye yardımcı olur, çoğunlukla çukur onarımları için kullanılır. Bu karışımın üretim süreci oldukça basittir ve neredeyse her sıcaklıkta hazırlanmasına izin verir.


Sıcak Karışım Asfalt

Sıcak karışım asfalt 130-150 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda ısıtılan ve dökülen asfalt karışımlarına verilen isimdir. En çok kullanılan asfalttır. Yoğun dereceli karışımlar, taş matrisli asfalt ve açık dereceli karışımlar dahil olmak üzere üç kategoriye ayrılabilir. Yoğun dereceli karışımlar, kullanılan agreganın boyutlarına göre kategorize edilir ve ince ve kaba dereceli olmak üzere iki alt kategoriye ayrılır. İnce dereceli yoğun dereceli karışımlar, kaba dereceli muadiline kıyasla daha yüksek oranda kum ve küçük taş içerir. Bu tür bir karışım, yüksek trafikli yolları, eyaletler arası ve otoyolları döşemek için kullanılabilir.


Ilık Karışım Asfalt

Ilık karışım asfalt 90-120 santigrat derece arasında üretilmektedir. Ilık asfaltta daha az fosil yakıt kullanır, ancak daha düşük bir sıcaklıkta dökme ve yayılmaya yardımcı olmak için daha fazla bağlayıcı malzeme gerektirir ve daha az maliyetlidir.


Kaba Dereceli Asfalt

Kaba dereceli asfalt, otoparklarda, yollarda ve araba yollarında yüzey asansörlerinde kullanılan ince dereceli yoğun karışımlara destek sağlamak için tipik olarak bir bağlayıcı veya kaba taban olarak kullanılır.


Hemen Ara